Ostukorv Ostukorv (0)
Avatud Kõrgkool - Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor Suur-Sõjamäe 10a, Tallinn, Estonia eek@eek.ee +372 610 1900

Toiduturism ja menüüdisain

Õppeaine sisu

Õppeaine eesmärk on anda ülevaade toiduturismi olemusest ja toimemehhanismidest ning menüüdisainist kui vahendist toiduturismi turu võimaluste ärakasutamiseks. Toiduturismi tekke ja arengu tõuketegurid. Toiduturist kui kultuuriturist. Toiduturismi ressursid. Toiduturismi mõju loodus-, sotsiaal- ja majanduskeskkonnale, toidutootjale ja kliendile. Toidu- ja põllumajandustööstus. Vastutustundlik toit. Toidumaastik (foodscape). Toidukeemia. Tervislik toit. Toidu sümbolid ja semiootika. Toiduga seotud tarbijakäitumine. Toiduturundus. Toit ja kunst. Toidunõude ja joogiklaaside disain. Toitude pakendamine. Teenindusdisain. Toidukohtade disain (restoranid, kiirtoidukohad, tänavatoidu pakkumine jne). Toidudisain ja turism. Strateegiad turismi, kultuuri, veinide ja joogi ühendamiseks. Menüü planeerimist mõjutavad tegurid. Gastronoomilised terminid. Menüü koostamine vastavalt üritusele, sihtgrupile ja aastaajale. Menüüde tasuvuse analüüs. Toidukaartide disain vastavalt ettevõtte äriideele. Pinteresti kasutamine toidukaartide kujundamisel.

Kursuse läbinu:

  • Mõistab toiduturismi ja toiduturisti tähtsust kogukonnale ja mõju loodus-, sotsiaal- ja majanduskeskkonnale, toidutootjale ja kliendile
  • Tunneb strateegiaid turismi, kultuuri, veinide ja joogi ühendamiseks
  • Oskab koostada ja disainida menüüsid vastavalt üritusele, sihtgrupile, aastaajale ja ettevõtte äriideele
  • Oskab kasutada gastronoomilisi termineid


Toimumise aeg ja koht

Vali omale sobivaim õppeperiood

vabu kohti 7/21

Koolitajad: Kristi Tiido ja Salmen Šois

  • 01. veebruar 2019, 10:00 (4 ak. tundi)
  • 03. veebruar 2019, 10:00 (4 ak. tundi)
  • 22. veebruar 2019, 10:00 (2 ak. tundi)
  • 22. veebruar 2019, 12:00 (4 ak. tundi)

Helista meile +372 610 1916
või kirjuta avatud@eek.ee