Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor Suur-Sõjamäe 10a, Tallinn, Estonia eek@eek.ee +372 610 1900

Turismi- ja restoraniettevõtlus

Õpid looma unikaalseid elamusi. Tasuta õppekohad!

  • Õppeaeg kolm aastat
  • Alustamine ja põhiõpe Tallinnas või Tartus kaugõppes
  • Erialaõpe Tallinnas kaugõppes
  • Õppemaks alates 1220 eurost semestris. Tasuta õppekohad!


Turismi- ja restoraniettevõtluse erialal õpid looma unikaalset elamust pakkuvaid turismi-, toitlustus- ja elamusteenuseid. Teenuste disain on oskus, mida saab õppida. Õpid olema uue põlvkonna ettevõtja, kes on samavõrd kodus nii kliendikogemuse kujundamises kui ka äriplaneerimises ja turunduses.

See on eriala Sulle, kui soovid luua omaenda turismi- või toitlustusettevõtte, kus rõhk on elamusel ja emotsioonil. Samuti on see eriala Sulle, kui Sa juba töötad turismi-, majutus- või toitlustusvaldkonnas ja soovid värskeid teadmisi või areneda spetsialistist juhiks.

Tasuta õppekohad 2017/18. Soovid saada juba õpingute ajal kogemusi erialasel tasustatud tööl? Eestis esimesena on turismi- ja restoraniettevõtluse erialal võimalik õppida töökohapõhises õppes. See tähendab, et pool õppe mahust toimub tasustatud erialase tööna valdkonna ettevõttes. Omandad teadmised ja oskused läbi praktilise töökogemuse.

Koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga on iga töökohapõhisesse õppesse valitud kandidaat õppemaksust vabastatud. Kokku 8000 euro väärtuses tasub õppemaksu õppija eest Haridus- ja Teadusministeerium. Õppija omaosalus on õppeaasta alustamise tasu igal sügisel 400 eurot.

Töökohapõhisesse õppesse valitakse 20 motiveeritud kandidaati. Kandideerimise tähtaeg on 31. juuli. Kandideerimiseks tee sisseastumisavalduses vastav märge.

Turismi- ja restoraniettevõtluse eriala õppeprogramm on koostatud ja õpetamine toimub koostöös valdkonna juhtivate ettevõtetega nagu Tumlare Destination ManagementKalev SpaPeppersackMack Bar-B-Que ja teised.

                        

Õpe toimub kaugõppena, et saaksid alustada või jätkata olulise erialase töökogemuse omandamist. Sessioonidena toimuv õpe on mugav ja jõukohane ka täiskohaga töötavale inimesele. Õppest suure osa moodustab erialane praktika, samuti on paljud õppejõud ise oma valdkonna tippspetsialistid.

Lõpetajana oled valmis töötama turismi-, toitlustus- ja elamusvaldkonna ettevõtetes teenuste arendaja ja juhina. Samuti oled saanud oskused, et realiseerida oma ideid omaenda ettevõttes.

Turismi- ja restoraniettevõtluse õppekava keskendub teemadele:

  • Teenuste disain
  • Sotsiaalsed ja loovoskused
  • IT-lahenduste kasutamine
  • Toidu- ja menüüdisain
  • Ürituskorraldus
  • Võõrkeeled
  • Kultuurierinevused

Vastuvõtukriteeriumid:

  • lühiessee, milles kirjeldad oma tööalaseid ambitsioone, karjääriplaane ja tulevase hariduse rolli nendes (30%);
  • vastuvõtuvestlus (50%);
  • õpimotivatsioon ja ettevõtlik eluhoiak (20%).

Lõpetaja omandab rakenduskõrghariduse diplomi turismi- ja restoraniettevõtluse õppekaval.



"Kui alustasin õpinguid, siis töötasin juba hotellinduses. Kooli läksin teooria saamise eesmärgil, kuid avastasin kiirelt, et rakenduslik kõrgharidus annab väga palju enamat. Suurepärased praktikutest õppejõud tegid mitmeid õppereise ettevõtetesse, kust sain hindamatud kontaktid. Kaugõppe vorm sobis töö kõrvalt ideaalselt, mille jooksul töö ja õppimine täiendasid teineteist. Koolist saadud teadmised on andnud mulle enesekindluse, et ametiredelil tõusta ning alati edasi areneda."

Tiina Oja, vilistlane 2011
Food & Drink Manager
Radisson Blu Sky Hotel


 

"Õppimine Ettevõtluskõrgkoolis Mainor oli minu jaoks suurepärane valik, mis tehtud õigel ajal - professionaalsed õppejõud, paindlikud õppevormid, huvitavad, silmaringi laiendavad õppeained - aitäh!"

Paul Soidik, vilistlane 2008




 

"Tiina Oja on suurepärane näide sellest, kuidas juhi kogemus erinevatest tööülesannetest aitab kaasa töökorraldusele ja süsteemi ümber disainimisele."

Tööandja Kaido Ojaperv
Tegevjuht
Radisson Blu Sky Hotel


Valitud eriala on soovi korral võimalik esimese semestri jooksul vahetada. Tutvu ka varasemate õpingute ja töökogemuse arvestamise võimalusega ning järelmaksuvõimalust pakkuva
 Mainori Kõrgharidusfondiga.

Õppeaastal 2017/2018 võetakse turismi- ja restoraniettevõtluse erialale vastu 30 üliõpilast tavaõppesse ning 20 üliõpilast töökohapõhisesse õppesse.


Rohkem infot:
erialajuht Anne Roosipõld
anne.roosipold@eek.ee