Sommeljee baaskursus
Hind 870€
Maht 10.00 EAP

Õppeaine raames tehakse sissejuhatus veinimaailma.
Sommeljee baaskursusel omandatakse baasteadmised veini valmistamise ja serveerimise kohta, põhiliste veinimaade kohta (peamised regioonid, kvaliteediastmed ja viinamarjad), magusate ja väärishallitusega veinide, vahuveinide ning destillaatide kohta, põhiteadmised toidu ja joogi sobitamise kohta, erinevate klaaside kasutamise ja nende eripärade kohta. Kursuse raames degusteeritakse sadakond veini ja lisaks veel destillaate.

Loengud toimuvad
Kursuse läbinu
kirjeldab veinide valmistamise protsesse ja tehnoloogiaid;
rakendab veinide degusteerimise põhitõdesid;
võrdleb erinevaid veinimaid;
tunneb peamisi viinamarjasorte ja neist valmistatavaid veine;
demonstreerib veini ja toidu omavahelise sobitamise põhialuseid.
Õppejõud

Aine läbimise tingimuseks on eksami edukas sooritamine.