EEK
EST

left Kõik uudised

eek.ee
Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor rektoriks valiti Andrus Pedai
24.08.2023

Alates 22. augustist 2023 asus Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor (EEK Mainor) rektorina tööle Andrus Pedai.

Andrus Pedai omandas doktorikraadi tootmistehnika ja robootika valdkonnas Tallinna Tehnikaülikoolist, kaitstes teadustöö teemal: "Autonoomsete sõidukite ja süsteemide ning nende täiustatud juhtimismetoodikate modelleerimine ja simuleerimine.” Andrus omab pea kahekümneaastast rahvusvahelist juhtimiskogemust, täites erinevaid juhtivaid rolle nii mobiiltelefonide kui autotööstusega seotud ettevõtetes ning on töötanud erakorralise teadurina Tallinna Tehnikaülikoolis. 

“Andrus Pedai on väga suure rahvusvahelise äri- ja rahanduse juhtimise kogemusega,” sõnas EEK Mainor nõukogu esimees Kadi Pärnits ning lisas: “Rektorina toob Andrus Pedai Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor põnevaid koostööpartnereid nii Eesti kui rahvusvaheliste ettevõtete näol ning tugevdab veelgi senist meeskonda uute  õppejõudude ja teadlastega. Andrus liigub meeskonnaga kindlasti Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor teaduse evalveerimise suunal.”

EEK Mainor rektor Andrus Pedai täiendas: “Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor kannab endas väärikat ajalugu ning omab tugevat potentsiaali olla eelistatud õppimiskeskkond uutele talentidele, spetsialistidele ja juhtidele. Kõrgkooli eesmärgid kattuvad Ülemiste linnaku missiooniga olla rahvusvahelise haardega atraktiivne teadmispõhine õppe- ja arengukeskkond. Ettevõtluskõrgkooli fookus ja võimekus peavad käima ajaga kaasas ja vastama kiirele arengule digitaliseeruvas ärikeskkonnas, aidates suurendada inimeste ja ettevõtete konkurentsivõimet, hoides talendid kohal end realiseerimas ning inspireerides uute ärimudelite teket.”