Eesti Kvaliteediühing (EKÜ) ja Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor (EEK Mainor) tähistasid rahvusvahelist kvaliteedipäeva pärastlõunaseminariga 8. ja 9. novembril Tallinna ja Tartu õppekeskustes. Tänavuse kvaliteedipäeva juhtkirjaks oli  “Realiseeri oma konkurentsipotentsiaal”, suunamaks organisatsioone mõtlema, kuidas majanduskeskkonnas süvenevat kriisi organisatsiooni arenguks ära kasutada ning kuivõrd see, mis meid on hetketulemusteni toonud, meid ka edasi kannab.

Seminaridel arutatigi, milline on kvaliteedijuhi roll täna ja tulevikus ning kuidas läbi kvaliteedijuhtide kaasaegsete oskuste ja tööriistade kasutada ära kogu seda võimaluste potentsiaali, mis peitub meid ümbritseva maailma muutustes. Tallinna paneeldiskussioonis osalesid Stoneridge Electronics AS tehase juht Ardo Asperk, AS Mainor juhatuse liige Eneken Titov, AS Metaprint kvaliteedijuht Kaarel Krinal ja Elisa Eesti AS protsessi- ja kvaliteedijuht Mari-Liis Mets.

Tartu paneelis võtsid sõna EKÜ juhatuse liige Ly Siilak, Tartu Kunstikooli direktor Kadi Kreis, AS A Le Coq personali- ja kestliku arengu direktor Katrin Lember ning kvaliteedijuht Terje Kalk. Tartu seminaril tehti otselülitus EOQ kongressile Portugalist ning EKÜ esimees Siret Kegel tervitas kvaliteedipäeva puhul kokkutulnuid ja tegi lühikokkuvõtte kongressil käsitletud teemadest.

Täname kõiki, kes kuulama ning kaasamõtlema -ja arutama tulid! Seminarijärgne positiivne õhkkond, pikemalt jätkunud vestlused ja toetav tagasiside annavad põhjust sarnaste koostöö- ja kogemuste vahetamise seminaride edaspidiseks korraldamiseks. Kohtumiseni järgmisel koostööseminaril!