Suveks Ameerikasse tööle?! 4. nädal

Mainori tudengid Kaspar, Liisbet ja Annika osalevad Southwestern Advantage suveprogrammis Ameerikas raamatuid müümas ja vahepeal on läbi saanud juba kolmas müüginädal!

Sel nädalal saame lähemalt tuttavaks Kaspariga, uurime kuidas ta üldse suveprogrammi sattus ja kuidas on see seotud tema õpingutega!

Õpin Tartu Mainoris turundust. Minu jaoks pakub Mainor täpselt õiges koguses iseseisvust ja paindlikkust. Tunnen, et saan õpingutelt omandatavat teooriat kohe praktikasse panna. 

Southwesterni programmi kutsuti mind esimest korda 2018. aastal. Müüsin Elisa lahendusi ja mind kutsuti infotundi. Tol korral kohe ei läinud, aga 3-4 kuud hiljem otsustasin, et tegelikult tahaks rohkem selle võimaluse kohta kuulda. Gümnaasiumis sõpradega alati rääkisime, kuidas tahaks reisida, elu kogeda ja maailma näha, aga tegelikult paljud selleni ei jõua – kui elu pakub võimaluse midagi uut ja väljakutsuvat teha, siis paratamatult on esimene reaktsioon mugavustsooni jääda. Tundsin, et ei taha hiljem kahetseda, et selline põnev võimalus jäi kasutamata.

See on minu neljas suvi Southwestern Advantage programmis, olen teist korda Ameerikas ja vahepealsed “koroona-suved” veetsin UKs raamatuid müües. Esimest korda olen suvise organisatsiooni juht ja see on minu jaoks lahe katsumus lisaks raamatumüügile ka juhtimiskogemust omandada. Oma esimesel suvel oli Texases, sel suvel töötab minu suve organisatsioon Iowas.

Suveprogrammi juures meeldib mulle see, et saan arendada oma enesekindlust, juhtimisoskust ning suve jooksul on inspireeriv näha, kuidas suvine grupp kokku kasvab ja väärtustele põhinedes tööd teeb. 

Minu eesmärk programmis on õppida päriselt endaga üksi õnnelik olema, tegema rahu oma emotsioonidega – suvi pakub selleks üliintensiivse võimaluse ja saan seda igapäevaselt palju praktiseerida.

Oma turundusalased teadmised panen iga nädal ka Ameerikas proovile – kõige enam on abi olnud sotsiaalmeedia turunduse ainest. Suvel kasutan omanimelist nö bookman lehekülge Facebookis ja kasutan Facebook reklaami igas uues linnas, kuhu tööle asun. 

Pisut ka juba vahepeal toimunust

Jälle on üks nädal siin ookeani taga läbi saanud ja väga edukalt! See nädal oli meile kõigile väga eriline, sest pühendasime selle kellelegi erilisele ja olulisele meie elus. Alati on lihtsam tööd teha, kui sa ei tee seda mitte ainult enda vaid kellegi teise nimel, sest rasketel hetkedel saad endale meelde tuletada, miks on vaja ikkagi jätkata ja edasi minna.

Urmi, Kaspar ja Kristian võitsid pühenduse auhinna ning piltidel neile olulised inimesed, kelle nimel nad tööd tegid:

Grupina olime ka väga tublid ning arenesime ikka edasi! Siin mõned lõbusad lood eelmisest nädalast.

Urmilt küsis ema peale seda kui olin temaga maha istunud ja raamatud ära näidanud, kuidas mulle siinne toit maitseb ja mida ma Eesti toidust taga igatsen – vastasin, et tumedat leiba ning seepeale läks ema kööki ja tõi mulle pätsi tumedat leiba ja ütles, et ma terve pätsi kaasa võtaks. Väga armas ja kodune tunne tekkis.

Karl-Gustav koputas teisipäeval uksele ja istus emaga maha ning peale seda sai 2 lunchable (väikesed karbikesed, kus saad endale midagi võileiva taolist valmistada kiirelt koostisosadest), 3 müslibatooni. Pidi veel järgmisel päeval ka sama pere juurde tagasi minema ja sai saiakesi, arbuusi ja teisi näkse veel lisaks. Pärast mängis veel lastega korvpalli ka. Lisaks kohtas ta endiseid raamatumüüjaid Gregi, kes tegi 5 ja Pameltat, kes tegi 3 suve, super ägedad. Mõlemad olid väga elevil raamatumüüja kohtamisest!

Põldude vahel ringi vurades ja peredega maha istudes leidis Kaspar pere, kes tegeles hobustega ja Kapu sai elus esimest korda hobuse selga istuda ja ratsutada. Perekond tegi sellest ka laheda TikToki: https://fb.watch/dUX4yCA_Pk/

Kristjan naudib maal töötamist ja kohtus see nädal lisaks tavalistele peredele, koertele ja kassidele veel ka näiteks näitusesigadega ning sai enda päeva viimase perekonnaga nii hästi läbi, et juttu jätkus poole ööni – kui Kristian sellest majast lahkus olid teised orgi liikmed juba magama läinud.

Pühapäeval tegime kokkusaamise pargis, kus toimus meie üllatuseks perepäev! Saime süüa otse grillilt tulnud hot doge ning pärast ka magustoiduks jääd siirupiga süüa! Saime mängida jalgpalli nii Eesti kui ka Ameerika stiilis ja muidu vahvalt aega veeta!