Suveks tööle Ameerikasse? 5.nädal

         

Mainori tudengid Kaspar, Liisbet ja Annika osalevad Southwestern Advantage suveprogrammis Ameerikas raamatuid müümas ja sel korral saame tuttavaks Liisbetiga. Õpin Mainoris magistris inimressursside juhtimist. Teadsin alati, et tahan peale bakalaureuse kraadi ka magistrit omandada ja valisin Mainori, kuna siin on väga praktiline õppekava ja ägedad õppejõud.

Personalijuhtimine on mind alati huvitanud ja mulle meeldib, et saan koolis õpitud oskused ja teadmised Southwesterni programmis kohe praktikas kasutusse panna. Mainoris on palju ägedaid ained – näiteks talendijuhtimine, kus õpime, kuidas värvata A+ mängijaid ja neid meeskonnas hoida. Tegin palju märkmeid selles aines – need on täpselt need teadmised, mida kohe ka Southwesternis meeskonda ehitades sain kasutusse võtta. Lisaks on õppekavas mentorluse ja hea organisatsiooni ained, mis kattuvad 100% minu tööga – seega on mul hea meel, et koolis õpitu ei ole lihtsalt kuiv teooria, mida eksamiteks õppida ja hiljem unustada, vaid saan koolis õpitud asju kohe praktikasse panna.

Southwestern Advantage programmi sattusin läbi soovituse. Esimesel korral ma kõnele ei vastanud, aga kohe peale infotundi olin müüdud ja kutsusin programmi kaasa ka mitu oma sõpra! See on minu kuues aasta programmis, oma esimese suve veetsin Utah osariigis, seejärel käisin Texases, New Mexicos, kaks koroona-suve tegin müüki Eestis ja sel suvel oleme taas Texases. 

Minu juhtida on sel suvel Southwesterni Euroopa divisjoni suurim suveorganisatsioon. Olen selle väljakutse üle väga õnnelik ja minu eesmärk see suvi on saavutada nii isiklik rekord müügis kui ka kõikidel grupiliikmetel aidata teha oma senine parim suvi. 

Nädalad lähevad Ameerikas väga kiiresti. Töötame toakaaslasega koos samas linnas, aga erinevates osades ja päris huvitav oli sel nädalal see, kui koputasin ühele uksele ja seal elav naine rääkis, kuidas ta Annaga nädal aega tagasi maha istus ja raamatuid vaatas, lihtsalt ta vahepeal kolis teisele poole linna. Näitas mulle kohe ära, kus lastega pered elavad ja oli väga sõbralik.

Paljud pered teavad juba enne kui end tutvustada jõuan ukse peal, kes ma olen – see et me Facebooki endast postituse teeme linna lehele aitab ikka väga palju kaasa. Tore oli ka see, et vahepeal jõudsid Nashvillest tellitud raamatud, mis tähendab seda, et saan klientidele neid kohe jagada, kui nad ostavad. Hoian neid autos ja nii vahva on näha laste reaktsiooni, kui neile raamatud ise üle annan.

5 nädalat siin Texases juba tehtud ja läheb kergemaks. Kohtasime jälle palju toredaid peresid ja lõbutsesime bookfieldil ning saime osa USA suurimast tähtpäevast 4th of July-st! Inimesed grillisid, chillisid ja lasid ilutulestikku, seega oli esmaspäev äge kultuuriline kogemus.

Pühapäeval tähistasime ka ühe meie grupi liikme, Randeli sünnipäeva ette ära ning Randel sai hunniku kingitusi, mis saadi tiimi peale kokku kogutud peredelt keda kohati. Samuti käisime ujumas ja nautisime sooja basseini vett, et rutiinist veidike välja saada.