Marise kogemus Romanian- American University (RAU) suveülkoolis

Uued sihtkohad ja uued reiskogemused läbi Erasmus+ suveülikooli – parim võimalus reisida ja saada uusi tutvusi!

Romanian- American University (RAU) suveülkooli programm andis põneva võimaluse lähemalt tutvust teha teemal Aviation in tourism, ehk lennundus turismi vaates. See oli huvitav ja hariv võimalus osa saada rahvusvahelise seltskonnaga erinevatest külastustest ja aruteludest turismis. Eriti meeldejäävad olid õppekäik Bucharesti OTP lennujaama ning Tuzla lennujaama õppeklassides praktilised tegevused, millega tava turist või reisija kunagi kokku ei puutu.

Bucharesti OTP lennujaamas oli ainulaadne võimalus lähedalt näha, kuidas toimub lennukite maapealne lendudevaheline vaheteenindus ehk turnaround flight operations. Tuzlas asuvas lennuakadeemias (mis asub Musta mere ääres) aga saime põhjaliku ülevaate turvanõuetest ja saime ka ise hands on praktikas läbi teha vajalikud turvaprotseduurid.

Kuid ega suveülikool ainult loengud ja praktiline õpe pole. Rumeenia on kuulus ka kauni looduse ja Krahv Dracula sünnimaana. Loomulikult viidi tudengid vampiiri legendiks inspiratsiooni saanud lossi külastama, kus avanes vaade Rumeenia lummavate vaadetega mägedele ja orgudele. Ka ei jätnud ühtegi meist külmaks Bucharesti vanalinn koos ajaloo ja arhitektuuriga!