Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor Suur-Sõjamäe 10a, Tallinn, Estonia eek@eek.ee +372 610 1900

TURISMI- JA RESTORANIETTEVÕTLUS

Arene spetsialistist juhiks.

2022. aasta sügissemestril vastuvõttu ei toimu. Kevadel 2023. a algab vastuvõtt 2023/2024 õppeaastaks.

Turismi- ja restoraniettevõtluse erialal õpid looma unikaalseid, elamust pakkuvaid turismi-, toitlustus- ja elamusteenuseid. Õpid olema 
oma meeskonnale uue põlvkonna liider, kes on samavõrd kodus nii kliendikogemuse kujundamises, teenuse disainis kui ka äriplaneerimises ja turunduses.


See eriala on mõeldud just sulle, kui soovid olla toitlustus- või turismiettevõttele suurepäraseks juhiks. Ja ka sulle, kes sa juba töötad turismi-, majutus- või toitlustusvaldkonnas ning soovid areneda spetsialistist juhiks, omandada värskeid teadmisi ja saada väärtuslikke kontakte.

Vastuvõtukriteeriumid:

  • keskharidus
  • lühiessee, milles kirjeldad oma tööalaseid ambitsioone, karjääriplaane ja tulevase hariduse rolli nendes
  • vastuvõtuvestlus
  • õpimotivatsioon ja ettevõtlik eluhoiak



  1. Õppe kestus 3 aastat
  2. Igakuise maksmise ja järelmaksu võimalus
  3. Õpe keskmiselt kord kuus neljapäevast pühapäevani

UUDISED

  • Külalislahkuse sektor vajab häid tegijaid
    Külalislahkuse sektor vajab häid tegijaidTurismi- ja restoraniettevõtluse erialajuht Maris Nõgu artikkel... Loe edasi
  • Teadmisi saab omandada mitmet moodi
    EEK Mainoris saavad turismi- ja restoraniettevõtluse tudengid oma teadmisi nii auditoorsetes... Loe edasi

ÕPPEKAVA

MOODULID / SEMESTRID

Alusõppe moodul (15 EAP)
Ettevõtlusõppe moodul (30 EAP)
Uurimistöö metoodika moodul (15 EAP)
Ettevõtte juhtimise põhiõppe moodul (15 EAP)
Teenusedisaini ja turunduse õppe moodul (20 EAP)
Turismi- ja restoraniettevõtluse erialaõppe moodul (43 EAP)
Praktikate ja kirjalike tööde moodul (42 EAP)

ÕPPEMAKS

IGAKUINE MAKSE TALLINNAS:
õppemaks aastas 4540 € (1 makse 400€, 8 makset 460€, 1 makse 460€)
SEMESTRIMAKSE TALLINNAS:
õppemaks aastas 4480 € (1 makse 400€, 2 makset 2040€)
IGAKUINE MAKSE TARTUS:
õppemaks aastas 4240 € (1 makse 400€, 8 makset 430€, 1 makse 400€)
SEMESTRIMAKSE TARTUS:
õppemaks aastas 4180 € (1 makse 400€, 2 makset 1890€)

KÜSIMUSED

Vastuvõtuga seotud küsimused tallinn@eek.ee


“Minu jaoks oli töökohapõhine õpe peale gümnaasiumit ideaalne võimalus alustada iseseisvat elu Tallinnas. Mulle väga meeldis mõte, et ma ei pea sõltuma vanemate rahakotist ja saan paralleelselt hariduse omandamisega juba ka tööstaaži. Praktikutest õppejõud on toonud kooli sessioonidesse tõeliselt põnevaid lugusid, näiteid ja tarkuseid enda kogemustest ning elust enesest. Ja kui elu liiga rutiinseks muutub, siis lisab erialajuht sellele vürtsi õpetlike väljasõitude, messide ja ettevõtete külastuste näol!”

Laura Tatkam, üliõpilane
FIE
Southwestern Advantage




"Mainoris õppimine oli minu jaoks suurepärane valik, mis sai tehtud õigel ajal. Mul oli paindlik õppevorm, silmaringi laiendavad õppeained ja professionaalsed õppejõud- aitäh kõige eest!"

Paul Soidik, vilistlane 



"Kui alustasin õpinguid, siis töötasin juba hotellinduses. Kooli läksin teooria saamise eesmärgil, kuid avastasin kiirelt, et rakenduslik kõrgharidus annab väga palju enamat. Suurepärased praktikutest õppejõud tegid mitmeid õppereise ettevõtetesse, kust sain hindamatud kontaktid. Kaugõppe vorm sobis töö kõrvalt ideaalselt, mille jooksul töö ja õppimine täiendasid teineteist. Koolist saadud teadmised on andnud mulle enesekindluse, et ametiredelil tõusta ning alati edasi areneda."

Tiina Oja, vilistlane
söögi ja joogi mänedžer
Radisson Blu Sky Hotel




"Tiina Oja on suurepärane näide sellest, kuidas juhi kogemus erinevatest tööülesannetest aitab kaasa töökorraldusele ja süsteemi ümber disainimisele."

Kaido Ojaperv, tööandja
tegevjuht
Radisson Blu Sky Hotel

Koolis toimuv õpe on korraldatud kaugõppena, mis sobib õppimiseks töö ja pere kõrvalt. Meie vilistlaste ja varem teistes kõrgkoolides õppinud tudengite tagasiside põhjal saame kinnitada, et meil on Eesti parim töö kõrvalt õppimist toetav õppekorraldus. Kaugõpe toimub keskmiselt kord kuus neljapäevast pühapäevani, millele lisandub iseseisev õppimine. Sessioonidena toimuv õpe on jõukohane ka täiskohaga töötavale inimesele. Õppest suure osa moodustab erialane praktika. Heida ka pilk kooli igapäevaellu meie Facebooki lehel.

Kogu õpe on toetatud spetsiaalselt kaugõppijate vajaduste järgi arendatud IT-lahendustega. Oleme 99% paberdokumentide vaba kõrgkool. Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor pidevalt arendatav õppeinfosüsteem on pälvinud korduvalt rahvusvaheliste hindamiskomisjonide tunnustuse.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on majutuse ja toitlustuse valdkonnas tegutsevate ettevõtete esindusorganisatsioon, kuhu kuulub üle 130 hotelli ja restorani. Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor on EHRL’i kaasliige.

Turismi- ja restoraniettevõtluse eriala, nagu kõik meie õppekavad, on hinnatud ja akrediteeritud rahvusvahelise hindamiskomisjoni poolt. Eriliste tugevustena nägi ekspertide komisjon õppe elulähedust, töökohapõhist õpet õppemeetodina, üliõpilaste ja kooli lähedast suhtlust ning tihedat koostööd tööandjatega.

Turismi- ja restoraniettevõtluse eriala õppeprogramm on koostatud ja õpetamine toimub koostöös valdkonna juhtivate ettevõtetega.                     


Erialaõpe keskendub teemadele:

  • teenuse disain
  • turismiteenuste juhtimine
  • toitlustusettevõtte töökorraldus
  • sündmuskorraldus
  • kultuuridevaheline kommunikatsioon
  • teenindusjuhtimine

Lisaks erialaoskustele omandad turismi- ja restoraniettevõtluse erialal ka edasiseks karjääriks vajalikke juhtimis-, suhtlemis-, analüüsi-, õigus- ja majandusalaseid teadmisi. Sinu õppejõudude seas on oma valdkonna kogenud praktikud, paljusid ettevõtteid nõustanud koolitajad ning Eesti tuntud majandus- ja ettevõtlusalased arvamusliidrid.

Oma varasemat kogemust ja õpinguid, mille sisu on õppekavaga sama, saad lasta arvestada, et vähendada oma õppekoormust ja õppemaksu. Tutvu ka järelmaksuvõimalust pakkuva Mainori Kõrgharidusfondiga. Õppekorraldus on üles ehitatud selliselt, et kõik uurimistööd ja praktikad saad mugavalt siduda oma tööga. Sellega säästad enda aega, ühtlasi lood aga ka suuremat väärtust oma ettevõttele või tööandjale.

Rohkem kui 15% meie kaugõppe üliõpilaste õpinguid finantseerib tööandja ja see osakaal kasvab iga aastaga. Kõrghariduse finantseerimine on töötajale motiveeriv ja samal ajal tööandjale odavam kui palgatõus või preemia. Töö sisuga otseselt seotud kõrghariduse finantseerimiselt ei tule maksta ei sotsiaal- ega tulumaksu. Kindlasti paku oma tööandjale võimalust investeerida ettevõtte tähtsaimasse varasse - andekasse inimesse. Meie üliõpilaste ja vilistlaste kogemus näitab, et kaks tööpäeva kuus, mis veedad koolis, ei vähenda, vaid hoopis väga selgelt suurendab Sinu tööpanust.

Turismi- ja restoraniettevõtluse eriala on võimalik õppida täismahus Tallinna õppekeskuses. Tartu õppekeskuses on võimalik läbida esimene õppeaasta. Alates teisest aastast toimub õpe erialasel töökohal (mis võib asuda ka Tartus või mujal) ja auditoorne õpe Tallinnas.

Praktiline kõrgharidus nõuab õppijate ja kooli tihedat koostööd. Seetõttu ootame kandideerima inimesi, kes on valinud eriala teadlikult, kellel on selge plaan, miks soovitakse haridust omandada, kõrge motivatsioon õppida ja valmidus kaasa mõelda, kuidas õpet veel paremini korraldada. Meie jaoks on kõrgharidus professionaalsete osapoolte vaheline võrdne partnerlus.

Õppeaastal 2023/2024 võetakse turismi- ja restoraniettevõtluse erialale vastu kuni 30 uut üliõpilast. Lõpetaja omandab bakalaureusekraadi (Bachelor of Arts, BA) turismi- ja restoraniettevõtluse õppekaval. Kandideerimiseks esita avaldus siinsamas kodulehel ja lae seejärel üles vajalikud dokumendid.

Ülemiste City töötajatele ja Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor vilistlastele kehtib õppemaksu soodustus 10%. 

ERIALAJUHT

Maris Nõgu, BA
turismi- ja restoraniettevõtluse töökohapõhise õppe erialajuht
ÕPPEJÕUD
Monika Karu
Karin Kuimet, MA
personalijuhtimise lektor
Maarika Naagel, MA