EEK
EST
Hotelli- ja restoraniettevõtlus
Hotelli- ja restoraniettevõtlus

Arene spetsialistist juhiks.

Hotelli- ja restoraniettevõtluse erialal õpid looma unikaalseid, elamust pakkuvaid külalislahkuse teenuseid. Õpid olema oma meeskonnale uue põlvkonna liider, kes on samavõrd kodus nii kliendikogemuse kujundamises, teenuse disainis kui ka äriplaneerimises ja turunduses.

See eriala on mõeldud just sulle, kui soovid olla toitlustus- või majutusettevõttele suurepäraseks juhiks. Ja ka sulle, kes sa juba töötad majutus- või toitlustusvaldkonnas ning soovid areneda spetsialistist juhiks, omandada värskeid teadmisi ja saada väärtuslikke kontakte.

Ülemiste City töötajatele ja Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor vilistlastele kehtib õppemaksu soodustus 10%. 

EHRL liidu liikmetele ja töötajatele kehtib esimesel õppeaastal õppemaksu soodustus 10%.

Vastuvõtuga seotud küsimused tallinn@eek.ee
1
Õppe kestus 3 aastat
2
Igakuise maksmise  võimalus
3
Õpe keskmiselt kord kuus neljapäevast pühapäevani
Õppekava
Alusõppe moodul (15 EAP)
Ettevõtlusõppe moodul (30 EAP)
Uurimistöö metoodika moodul (15 EAP)
Hotelli- ja restoraniettevõtluse erialaõppe moodul (73 EAP)
Praktikate ja kirjalike tööde moodul (47 EAP)
Miks õppida

Erialaõpe keskendub teemadele:

  • Vastutustundlik ettevõtlus ja jäktusuutlikkus
  • Coaching ja meeskonnatöö
  • Teenusedisain ja tootearendus
  • Workaction ning konverentsikorraldus ja -teenindus
  • Sommeljee baaskursus
  • Toitlustusettevõtte töökorraldus
  • Majutusettevõtte töökorraldus
  • Kaasaegne klienditeenindus

Oma varasemat kogemust ja õpinguid, mille sisu on õppekavaga sama, saad lasta arvestada, et vähendada oma õppekoormust ja õppemaksu. Tutvu ka igakuise maksmise võimalust pakkuva Mainori Kõrgharidusfondiga. Õppekorraldus on üles ehitatud selliselt, et kõik uurimistööd ja praktikad saad mugavalt siduda oma tööga. Sellega säästad enda aega, ühtlasi lood aga ka suuremat väärtust oma ettevõttele või tööandjale.

Praktiline kõrgharidus nõuab õppijate ja kooli tihedat koostööd. Seetõttu ootame kandideerima inimesi, kes on valinud eriala teadlikult, kellel on selge plaan, miks soovitakse haridust omandada, kõrge motivatsioon õppida ja valmidus kaasa mõelda, kuidas õpet veel paremini korraldada. Meie jaoks on kõrgharidus professionaalsete osapoolte vaheline võrdne partnerlus.

Õppeaastal 2023/2024 võetakse hotelli- ja restoraniettevõtluse erialale vastu kuni 30 uut üliõpilast. Lõpetaja omandab bakalaureusekraadi (Bachelor of Arts, BA) hotelli- ja restoraniettevõtluse õppekaval. Kandideerimiseks esita avaldus siinsamas kodulehel ja lae seejärel üles vajalikud dokumendid.


Kaugõpe

Koolis toimuv õpe on korraldatud kaugõppena, mis sobib õppimiseks töö ja pere kõrvalt. Meie vilistlaste ja varem teistes kõrgkoolides õppinud tudengite tagasiside põhjal saame kinnitada, et meil on Eesti parim töö kõrvalt õppimist toetav õppekorraldus. Kaugõpe toimub keskmiselt kord kuus neljapäevast pühapäevani, millele lisandub iseseisev õppimine. Sessioonidena toimuv õpe on jõukohane ka täiskohaga töötavale inimesele. Õppest suure osa moodustab erialane praktika. Heida ka pilk kooli igapäevaellu meie Facebooki lehel.

Kogu õpe on toetatud spetsiaalselt kaugõppijate vajaduste järgi arendatud IT-lahendustega. Oleme 99% paberdokumentide vaba kõrgkool. Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor pidevalt arendatav õppeinfosüsteem on pälvinud korduvalt rahvusvaheliste hindamiskomisjonide tunnustuse.

Õpingute
finatseerimine

Rohkem kui 15% meie kaugõppe üliõpilaste õpinguid finantseerib tööandja ja see osakaal kasvab iga aastaga. Kõrghariduse finantseerimine on töötajale motiveeriv ja samal ajal tööandjale odavam kui palgatõus või preemia. Töö sisuga otseselt seotud kõrghariduse finantseerimiselt ei tule maksta ei sotsiaal- ega tulumaksu. Kindlasti paku oma tööandjale võimalust investeerida ettevõtte tähtsaimasse varasse - andekasse inimesse. Meie üliõpilaste ja vilistlaste kogemus näitab, et kaks tööpäeva kuus, mis veedad koolis, ei vähenda, vaid hoopis väga selgelt suurendab Sinu tööpanust.


Pärast lõpetamist

Lisaks erialaoskustele omandad turismi- ja restoraniettevõtluse erialal ka edasiseks karjääriks vajalikke juhtimis-, suhtlemis-, analüüsi-, õigus- ja majandusalaseid teadmisi. Sinu õppejõudude seas on oma valdkonna kogenud praktikud, paljusid ettevõtteid nõustanud koolitajad ning Eesti tuntud majandus- ja ettevõtlusalased arvamusliidrid.

Valik tööandjaid

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on majutuse ja toitlustuse valdkonnas tegutsevate ettevõtete esindusorganisatsioon, kuhu kuulub üle 130 hotelli ja restorani. Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor on EHRL’i kaasliige.


Õppemaks
Igakuiste maksetena Tallinnas
ÕPPEMAKS AASTAS 4540 €
Semestrimaksetena Tallinnas
ÕPPEMAKS AASTAS 4480 €
Vastuvõtukriteeriumid
  • keskharidus
  • lühiessee, milles kirjeldad oma tööalaseid ambitsioone, karjääriplaane ja tulevase hariduse rolli nendes
  • vastuvõtuvestlus
  • õpimotivatsioon ja ettevõtlik eluhoiak
Vastuvõtuga seotud küsimused tallinn@eek.ee
Erialajuht
Kadi Elmeste, MBA
kadi.elmeste@eek.ee