Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor Suur-Sõjamäe 10a, Tallinn, Estonia eek@eek.ee +372 610 1900

TURISMI- JA RESTORANIETTEVÕTLUS

Õpid looma unikaalseid seiklusi ja meeldejäävaid elamusi.

  1. Õppe kestus 3 aastat
  2. Igakuise maksmise ja järelmaksu võimalus
  3. Õpe keskmiselt kord kuus neljapäevast pühapäevani

Turismi- ja restoraniettevõtluse erialal õpid looma unikaalset elamust pakkuvaid turismi-, toitlustus- ja elamusteenuseid. Teenuste disain on oskus, mida saab õppida. Õpid olema uue põlvkonna ettevõtja, kes on samavõrd kodus nii kliendikogemuse kujundamises kui ka äriplaneerimises ja turunduses.

See on eriala Sulle, kui soovid luua omaenda turismi- või toitlustusettevõtte, kus rõhk on elamusel ja emotsioonil. Samuti on see eriala Sulle, kui Sa juba töötad turismi-, majutus- või toitlustusvaldkonnas ja soovid värskeid teadmisi või areneda spetsialistist juhiks. 




Anne Roosipõld
turismi- ja restoraniettevõtluse töökohapõhise õppe erialajuht,
turismiettevõtluse lektor

ÕPPEKAVA

MOODULID / SEMESTRID

Alus- ja ettevõtlusõpe (45 EAP)
Uurimistöö metoodika (15 EAP)
Turismijuhtimise põhiope (30 EAP)
Teenusedisaini ja turunduse õpe (20 EAP)
Turismiettevõtluse erialaõpe (valikmoodul) (15 EAP)
Restoraniettevõtluse erialaõpe (valikmoodul) (15 EAP)
Erialane keeleõpe (10 EAP)
Kirjalikud tööd ja praktikad (45 EAP)

ÕPPEMAKS

IGAKUINE MAKSE TALLINNAS:
õppemaks aastas 3400 € (1 makse 400€, 8 makset 330€, 1 makse 360€)
SEMESTRIMAKSE TALLINNAS:
õppemaks aastas 3340 € (1 makse 400€, 2 makset 1470€)
IGAKUINE MAKSE TARTUS:
õppemaks aastas 3160 € (1 makse 400€, 8 makset 310€, 1 makse 280€)
SEMESTRIMAKSE TARTUS:
õppemaks aastas 3100 € (1 makse 400€, 2 makset 1350€)


“Minu jaoks oli töökohapõhine õpe peale gümnaasiumit ideaalne võimalus alustada iseseisvat elu Tallinnas. Mulle väga meeldis mõte, et ma ei pea sõltuma vanemate rahakotist ja saan paralleelselt hariduse omandamisega juba ka tööstaaži. Praktikutest õppejõud on toonud kooli sessioonidesse tõeliselt põnevaid lugusid, näiteid ja tarkuseid enda kogemustest ning elust enesest. Ja kui elu liiga rutiinseks muutub, siis lisab erialajuht sellele vürtsi õpetlike väljasõitude, messide ja ettevõtete külastuste näol!”

Laura Tatkam, üliõpilane
FIE
Southwestern Advantage




"Mainoris õppimine oli minu jaoks suurepärane valik, mis sai tehtud õigel ajal. Mul oli paindlik õppevorm, silmaringi laiendavad õppeained ja professionaalsed õppejõud- aitäh kõige eest!"

Paul Soidik, vilistlane 2008

"Kui alustasin õpinguid, siis töötasin juba hotellinduses. Kooli läksin teooria saamise eesmärgil, kuid avastasin kiirelt, et rakenduslik kõrgharidus annab väga palju enamat. Suurepärased praktikutest õppejõud tegid mitmeid õppereise ettevõtetesse, kust sain hindamatud kontaktid. Kaugõppe vorm sobis töö kõrvalt ideaalselt, mille jooksul töö ja õppimine täiendasid teineteist. Koolist saadud teadmised on andnud mulle enesekindluse, et ametiredelil tõusta ning alati edasi areneda."

Tiina Oja, vilistlane 2011
söögi ja joogi mänedžer
Radisson Blu Sky Hotel


"Tiina Oja on suurepärane näide sellest, kuidas juhi kogemus erinevatest tööülesannetest aitab kaasa töökorraldusele ja süsteemi ümber disainimisele."

Kaido Ojaperv, tööandja
tegevjuht
Radisson Blu Sky Hotel

Õpe toimub kaugõppes ja töökohapõhise õppena. See tähendab, et pool õppest toimub koolis, teine pool aga praktilise tegevusena erialasel töökohal. Töökohapõhine õpe on laialt levinud Skandinaavias ja kogub populaarsust ka Eestis. Sel moel õppimine on efektiivsem kui tavaõpe ning annab lisaks teadmistele ka palju praktilisi kogemusi. Seetõttu eeldame, et iga üliõpilane asub hiljemalt esimese õppeaasta keskpaigaks tööle turismi- või toitlustusvaldkonna ettevõttesse. Vajadusel aitame igal üliõpilasel talle sobiva töökoha koos õppekava partneritega ka leida.

Koolis toimuv õpe on korraldatud kaugõppena, mis sobib õppimiseks töö ja pere kõrvalt. Meie vilistlaste ja varem teistes kõrgkoolides õppinud tudengite tagasiside põhjal saame kinnitada, et meil on Eesti parim töö kõrvalt õppimist toetav õppekorraldus. Kaugõpe toimub keskmiselt kord kuus neljapäevast pühapäevani, millele lisandub iseseisev õppimine. Sessioonidena toimuv õpe on mugav ja jõukohane ka täiskohaga töötavale inimesele. Õppest suure osa moodustab erialane praktika. Heida ka pilk kooli igapäevaellu meie Facebooki lehel.

Kogu õpe on toetatud spetsiaalselt kaugõppijate vajaduste järgi arendatud IT-lahendustega. Oleme 99% paberdokumentide vaba kõrgkool. Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor pidevalt arendatav õppeinfosüsteem on pälvinud korduvalt rahvusvaheliste hindamiskomisjonide tunnustuse.

Turismi- ja restoraniettevõtluse eriala, nagu kõik meie õppekavad, on hinnatud ja akrediteeritud rahvusvahelise hindamiskomisjoni poolt. Viimati toimunud hindamisel aastal 2018 anti turismi- ja restoraniettevõtluse õpetamisele Eesti kõrghariduse kõrgeim võimalik hinnang. Eriliste tugevustena nägi ekspertide komisjon õppe elulähedust, töökohapõhist õpet õppemeetodina, üliõpilaste ja kooli lähedast suhtlust ning tihedat koostööd tööandjatega.

Turismi- ja restoraniettevõtluse eriala õppeprogramm on koostatud ja õpetamine toimub koostöös valdkonna juhtivate ettevõtetega nagu TallinkHestia Hotelligrupi, Eesti Draamateater, Kohvik KomeetTumlare Destination ManagementKalev SpaPeppersack ja teised.                       


Erialaõpe keskendub teemadele:

  • teenuste disain
  • sotsiaalsed ja loovoskused
  • IT-lahenduste kasutamine
  • toidu- ja menüüdisain
  • ürituskorraldus
  • võõrkeeled
  • kultuurierinevused

Lisaks erialaoskustele omandad turismi- ja restoraniettevõtluse erialal ka edasiseks karjääriks vajalikke juhtimis-, suhtlemis-, analüüsi-, õigus- ja majandusalaseid teadmisi. Sinu õppejõudude seas on oma valdkonna kogenud praktikud, paljusid ettevõtteid nõustanud koolitajad ning Eesti tuntud majandus- ja ettevõtlusalased arvamusliidrid.

Oma varasemat kogemust ja õpinguid, mille sisu on õppekavaga sama, saad lasta arvestada, et vähendada oma õppekoormust ja õppemaksu. Tutvu ka järelmaksuvõimalust pakkuva Mainori Kõrgharidusfondiga. Õppekorraldus on üles ehitatud selliselt, et kõik uurimistööd ja praktikad saad mugavalt siduda oma tööga. Sellega säästad enda aega, ühtlasi lood aga ka suuremat väärtust oma ettevõttele või tööandjale.

Rohkem kui 15% meie kaugõppe üliõpilaste õpinguid finantseerib tööandja ja see osakaal kasvab iga aastaga. Kõrghariduse finantseerimine on töötajale motiveeriv ja samal ajal tööandjale odavam kui palgatõus või preemia. Töö sisuga otseselt seotud kõrghariduse finantseerimiselt ei tule maksta ei sotsiaal- ega tulumaksu. Kindlasti paku oma tööandjale võimalust investeerida ettevõtte tähtsaimasse varasse - andekasse inimesse. Meie üliõpilaste ja vilistlaste kogemus näitab, et kaks tööpäeva kuus, mis veedad koolis, ei vähenda, vaid hoopis väga selgelt suurendab Sinu tööpanust.

Turismi- ja restoraniettevõtluse eriala on võimalik õppida täismahus Tallinna õppekeskuses. Tartu õppekeskuses on võimalik läbida esimene õppeaasta. Alates teisest aastast toimub õpe erialasel töökohal (mis võib asuda ka Tartus või mujal) ja auditoorne õpe Tallinnas.

Auditoorne õpe toimub mõlemas linnas kaugõppena, mis võimaldab käia neljapäevast pühapäevani toimuval sessioonil õppimas ka teises linnas. Tartust saabunud üliõpilastel on võimalik leida soodsat majutust EEK tudengite hostelis, mis asub Ülemiste rongipeatusest viie- ja Tallinna õppekeskusest kaheminutilise jalutustee kaugusel.

Praktiline kõrgharidus nõuab õppijate ja kooli tihedat koostööd. Seetõttu ootame kandideerima inimesi, kes on valinud eriala teadlikult, kellel on selge plaan, miks soovitakse haridust omandada, kõrge motivatsioon õppida ja valmidus kaasa mõelda, kuidas õpet veel paremini korraldada. Meie jaoks on kõrgharidus professionaalsete osapoolte vaheline võrdne partnerlus.

Õppeaastal 2019/2020 võetakse turismi- ja restoraniettevõtluse erialale vastu kuni 30 uut üliõpilast. Lõpetaja omandab rakenduskõrghariduse diplomi turismi- ja restoraniettevõtluse õppekaval. Kandideerimiseks esita avaldus siinsamas kodulehel ja lae seejärel üles vajalikud dokumendid.

Ülemiste City linnaku töötajatele ja Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor vilistlastele kehtib 10% õppemaksu soodustus.

Vastuvõtukriteeriumid:

  • keskharidus
  • lühiessee, milles kirjeldad oma tööalaseid ambitsioone, karjääriplaane ja tulevase hariduse rolli nendes (30%)
  • vastuvõtuvestlus (50%)
  • õpimotivatsioon ja ettevõtlik eluhoiak (20%)

Rohkem infot:

Anne Roosipõld
erialajuht
anne.roosipold@eek.ee

ÕPPEJÕUD
Janne Kallakmaa
Karin Kuimet
personalijuhtimise erialajuht,
personalijuhtimise lektor
Elari Tamm
ettevõtluse lektor,
ettevõtlusõppe konsultant